Työt ja treenit lasten kanssa

maanantai 16. tammikuuta 2017

Viikon yhdistetyltä työ/huvireissulta palattu Espanjasta ja arki saatu taas rullaamaan. Enimmäkseen meni tuon huvin puolelle, mutta se oli ihan ansaittu tuon raskaan loppuvuoden jälkeen. Raskas se ei ollut muutoin kuin työmäärän puolesta, kun vilauttelimme 2016 alkuvuodesta, että vuosi tulisi olemaan meidän ensimmäinen ns. virallinen kasvuvuosi, niin sitä se todellakin oli. Korkojen kera. Tänä vuonna kehittäminen jatkuu ja suuret suunnitelmat jatkavat kasvuaan omaan tahtiinsa, kuten tähänkin asti. Vaikka välillä pukkaa stressiä, kaikki on mennyt yllättävän hyvin ja tasapainoisesti, osa asioista tapahtuu "kuin itsestään" ja palaset loksahtavat paikoilleen yksi kerrallaan.

Miten työt ovat onnistuneet vauvan kanssa? Nobel on nyt 6,5kk ja kaikki on mennyt paremmin, kuin erinomaisesti. Vauva oli onneksi helppo ja arkea on ollut helppo rytmittää, vaikka välillä päivät venyvät 23-00 saakka, kun töitä tekee "lapsentahtisesti". Iltaisin Janne ottaa sitten enemmän koppia Nopsun hoidosta, niin saan paahtaa täysillä konehommia. Nyt kun en ohjauksia enää tee, niin työt ovat täysin koneella tehtäviä, enimmäkseen hallinointiin liittyviä töitä. Välillä pukkaa vähän morkkista, että taas meni yksi viikko järjettömillä työtunneilla, ja aikaa lapsille jäi vaan sen ja sen verran. Nämä ovat kuitenkin täysin omia valintakysymyksiä ja vaikka välillä kismittää, saan myös työstäni niin paljon nautintoa ja niitä "kiksejä", etten vaihtaisi tätä pois mistään hinnasta. Järjestän ja sumplin aikaa muksujen kanssa aina, kun se on mahdollista.

Lunetta arpoi mun snäpissä Fitverstaan jumppapusseja viime vuoden puolella :)

www.fitverstas.com

Nobel Nuuk Vinjami

Luonnollisesti, kun tekee töitä liikunta-alalla, haluaa aina parhaansa mukaan motivoida omia lapsia liikkumaan. Lunetta on vauvasta saakka kulkenut mukana salilla, tykännyt tanssia ja touhuta, viime talvena kävi tanssikurssilla ja nyt syksyllä aloitti baletin. Into balettiin kuitenkin tyssäsi nopeasti ja nyt on taas mietittävä jotain uutta. Itse treenaan tällä hetkellä vielä kotona, salin aika on sitten tulevana syksynä enemmän, kun pienempi menee hoitoon. Lunetalle lupasin, että voidaan yhdessä aloittaa vikellys vähän keväämmällä. Se kuulemma nyt tuntuisi sitten oikein sopivalta, yritän myös katsella jonkun voimistelu/jumpparyhmän, mutta tuntuu noihin olevan älyttömän pitkiä jonoja ja ryhmät ovat aina täynnä! Usein kuulen sitä, miksen itse ala vetämään ryhmiä ja valmentamaan, kun juuri noissa voimisteluhommissa ja sen valmentamisessa se oma tausta on alunperin, mutta ei tällä ajankäytöllä mitenkään mahdollista. Katsotaan sitten eläkkeellä? :D

Saatiin yhteistyön kautta meille nämä puolapuut jo syksyllä, mutta postailu kun on jäänyt, niin infoa niistä tulee vasta tässä. Minun piti aiemmin julkaista oma sivustoni blogille, mutta kun Terhin kanssa puhuimme niin tulimme siihen tulokseen, että mukavampi se on aina kaksin kirjoittaa, meille kun se on jo tuttua vuosien takaa. Ehkä tässä samalla saisi motivoitua toista kirjoittamaan ;)
Omat treenit on menneet tässä aikalailla sykleissä, lähdin kunnolla liikkeelle kun synnytyksestä oli 5 viikkoa, rakensin meidän After Pregnancy-ohjelmapaketin ja vedin sen läpi. Seuraavaksi siirryin meidän Bikinin pariin, mikä jäi vähän kesken joulukuussa, kun nämä kausiflunssat ja muut yllättivät tänäkin vuonna. Tarkoitus on jatkaa Biksua nyt eteenpäin ihan täällä kotona varioiden. Ostettiin Lunetalle aiemmin voimistelurenkaat, mitkä on olleet ihan ykkösjuttu ja aina kun kavereita tulee kylään, niin juuri mitään muuta ei tehdä kun keikutaan renkaissa. Ollaan myös yhdessä tehty rengas- ja puolapuutreeniä, kuntotreenin lisäksi liikkuvuus- ja kehonhallintaharjoitteita, mitkä on niitä omia suosikkeja voimisteluajoilta! Pakko myöntää, että kaikki tuollainen kehonhuolto, liikkuvuus ja venyttely unohtuu, vaikka se olisi aivan yhtälailla tärkeää, kuten muukin treenaaminen.

*) Kotimaiset puolapuut saatu yhteistyössä

Moni kommentoi mulle instaan, että on harkinnut näiden puolapuiden ostoa. No, ehkä voitte kuvitella että suosittelen, koska oma ja lasten liikkuminen on aina positiivinen asia. Meidän Lunetta tykkää olla kaikessa mukana, joten suunniteltiin teille helppo 5 liikkeen treeni. Lämmittele X-hyppien, nyrkkeillen, tanssien, kyykkyjä ja mittarimatoja tehden, tee vartalonkiertoja ja lyhyet venytykset koko kropalle, 5-10 min riittää alkulämmittelyyn. Tähän on superhelppo houkutella ne lapset mukaan! Näin tarkasti ei tietenkään lapset jaksa tehdä, mutta pääasia on yhdessä liikkuminen, vaikka homma menisi vähän sinne päin. Meillä ainakin oli hauska hetki, kun tätä yhdessä suunniteltiin :) Lihaskunnon lisäksi siis liikkuvuutta ja kehonhallintaa. Suorita esimerkiksi kiertoharjoitteluna, jokainen liike heti peräkkäin ja sitten kierrosten välissä 2-5min tauko. Tee kaksi tai kolme kierrosta.

Käsilläseisontatreenejä tehdään ahkerasti, joten ne treenit otettiin tähän alkuun.

Vuorikiipeilijä puolapuita vasten, 15 toistoa.

Sakset roikkuen - jalat auki ja kiinni vuoronperään, 12-15 toistoa.

Jalan heilautukset eteen ja taakse, 15 toistoa/jalka. 
Jalan heilautus taakse.


Ponnistukset taakse + palautus. Ponnista niin kauas taakse kun pystyt ja tee hallitty palautus, 12 toistoa.
Punnerrus puolapuita vasten, 10 toistoa.


*) Puolapuut täältä

Kuten olen aiemminkin sanonut, en lupaa edelleenkään postauksissani viilattuja ja muokattuja ja virheettömiä blogikuvia. Nämä tulevat suoraa omista arkistoista ja se on nyt vaan kestettävä :D Se ikuisuuskysymys, mikä esiintyy meidän Fitverstaan ryhmissä on se, miten te saatte treenit aikaiseksi kun on lapsia. Jotenkin ymmärrän tämän kysymyksen ja jotenkin en, koska ei ole kokemusta siitä, etteikö sitä saisi onnistumaan. Kuten kerroin, meillä nämä muksut on aina tekemisessä mukana. Itse en saa treenejä aikaiseksi Nopsun päikkäriaikaan, koska se on usein sitä aikaa mulle, kun täytyy paahtaa hommia täysillä. Poika saa sitten katsella sitterissä/leikkimatolla menoa ja ainakin on tähän mennessä viihtynyt hyvin. Jos treenaan illalla, Lunetta haluaa osallistua poikkeuksetta joka kerta. Tällaiset omat tavat perheen sisällä muovautuvat varmasti aina omanlaisikseen. Kertokaa teidän omia kokemuksia! Moni sanoo, että treeni keskeytyy sata kertaa ja niinhän se saattaa tehdä. Tiedän että lapset on koko ajan vailla jotain, mutta täällä treenihetki on se hetki kun ei marista mitään :D Eli laittakaa tästä aiheesta kommentteja! Ja miten te motivoitte omia lapsia liikkumaan ja millaisia harrastuksia teidän lapsilla on? Onko kiinnostus säilynyt/lopahtanut?

Mun sähköposti on laulanut hoosiannaa oikeastaan viime syksystä asti, sitäkin ennen se lauloi, mutta mitään tällaista ei uskallettu edes suunnitella tai kuvitella. On jopa hyvin vaikea pukea sanoiksi sitä hyvän olon tunnetta, mikä tulee muiden ihmisten onnistumisista. Juuri puhuttiin viime viikolla valmentajien kanssa, että kyllä sitä on vaan omalla alalla tässä hommassa, auttamassa muita onnistumaan ja ylittämään itsensä. Samalla sitä ylittää itsensä tässä työssä jos ei päivittäin, niin ainakin viikoittain! Totta kai sitäö itsekin haluaa jatkuvasti parempiin tuloksiin. Parasta on, että aina voi kehittyä eikä koskaan ole valmis. Aloitin marraskuussa yritysjohtamisen eriskoisammattitutkinnon, koska monellakin osa-alueella haluan kehittää itseäni johtajana ja oppia taas lisää. Meidän Mirja aloitti esimiestyön opinnot nyt tammikuussa, joten silläkin osa-alueella mennään eteenpäin. Tämä tietää taas toki itselleni extratyötä ja ehkä muutaman harmaan hiuksen, mutta lopussa kiitos seisoo ja on taatusti sen arvoista. Näiden opintojeni aikana minulla on 2 eri mentoria jotka ovat molemmat kokeneita yrittäjiä, ja arvioivat kehittymistäni yritysjohtajana ja sparraavat parempiin tuloksiin.

Mitä omaan aikaan tulee, mulle toimii tämä, että sitä on kerralla pidempi pätkä, eikä välttämättä niin usein. Mun aivot ei yksinkertaisesti nollaudu ja akut lataudu sillä aikaa, kun käyn yksin kaupassa. Tämä varmaan siksi, että vaikken fyysisesti töitä tekisikään sillä hetkellä, aivot tekevät töitä suurin piirtein aina, kun olen hereillä. Joskus sieltä kaupasta saattaa tulla kiire kotiin, kun saan jonkun idean tai muistin jotain, mikä täytyy tehdä heti. Vaikka reissussa olin työkaverin kanssa ja tuli niitä töitäkin siellä tehtyä jonkun verran, pystyttiin kyllä todella myös tuulettumaan ja heittämään ne työasiat hetkeksi sivuun (ja sen taisi huomata snäpistä, hehheh). Oli mukava huomata, kuinka moni seurasi meidän reissua ja kiitos vielä kaikille myös mukavista kommenteista ja kysymyksistä! Loma kuulemma menee talteen, kun loman loppupuolella tulee tunne, että haluaa takaisin kotiin. Ja oli TODELLA ihana palata, niin kotiin kuin töihin ja treeneihin! Puolapuista & niihin liittyvistä treenijutuista lisää snäpissä.


Snapchat: emmi.ida
Instagram: emmi.ida

Pian pitäisi alkaa suunnittelemaan niitä vikellysvehkeitä, mitä sinne laitetaan päälle. Ostetaanko heti kunnon harrastustamineet, vai miten tehdään. Vähän vielä kismittää kalliin balettiharrastuksen aloittaminen, mikä ei jatkunut muutamaa kuukautta kauempaa. No, täytyy jatkaa suunnittelua :)
0 kommenttia

Saatat pitää myös näistä

TILAA UUTISKIRJE

Ja saat sähköpostitse tiedon jokaisesta uudesta postauksesta.

Suosituimmat tekstit