, , , , ,

Kuka on Emmi?

keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Kuka on Emmi?

Emmi Ruotsalainen, 27, tämän hetkinen asuinpaikka Kokkola, Keski-Pohjanmaa

Kun oli puhe rakentaa "pieni esittely", niin en oikein tiennyt, mistä lähteä liikkeelle. Koitan pitää tämän edes jokseenkin tiiviinä ja availen asioita enemmän varsinaisissa postauksissa.

Johdan uudehkoa (05/14 perustettua) Fitverstas-nimistä liikunta- ja ravitsemusalan yritystä, minkä alla työskentelee valmentajia ja personal trainereita ympäri Suomea. Vuosi 2016 on meidän ensimmäinen varsinainen rekrytointivuotemme ja hommaa on painettutodella paljon, jotta olemme päässeet tähän pisteeseen. Olen myös aktiivisesti mukana Suomen Yrittäjien toiminnassa, minkä lisäksi teen töitä niin kampanjoiden, yritysten kuin julkisorganisaatioiden kanssa. Ja aina mikäli aikaa jää, luennoin, koulutan ja käyn puhumassa erilaisissa tilaisuuksissa.

Nuorempana vähän hapuilin ja tein kaikenlaista: opiskelin eri aloja, matkustin, vaihdoin alaa useaan otteseen, kokeilin monenlaisia töitä, seurustelin ja erosin, muutin kymmeniä kertoja, halusin nähdä, kokea ja tuntea mahdollisimman paljon mahdollisimman pienessä ajassa. Onneksi tein kaiken tämän. Lopulta eksyin aina vaan uudestaan myynti- ja asiakaspalvelutehtäviin ja pian myymäläpäälliköksi. Tätä ennen olin kuvitellut haluavani toimittajaksi tai kirjeenvaihtajaksi ulkomaille ja luinkin itseni radio- ja tv-toimittajaksi, minkä lisäksi suoritin Tampereen yliopistossa tiedotusopin perusopinnot. Tässä vaiheessa ymmärsin, että vastaus olikin liian lähellä ja että ehkä voisinkin hankkia kaupallisen alan koulutuksen. Olin kuitenkin aina viihtynyt työssäni ihmisten ja mynnin parissa ja mietin, josko ala antaisi minulle joskus jotain vähän enemmän. Kuitenkaan mikään 8-16 liukuhihnatyö ei selkeästi ollut minua varten. Seuraavaksi hankin tradenomin paperit ja erikoistuin johtamiseen, markkinointiin ja yrittäjyyteen. Idea ja ajatus yrittäjyydestä syntyi ammattikorkeakoulun opiskeluvuosina, mutta se on taas aivan erillinen tarina, miten olen nyt tässä tänään.

Voisin kyllä sanoa, että tässä eleteään nyt jonkinlaisia ruuhkavuosia. Ura on hurjassa nousussa ja päivät ovat pitkiä. Onnistumisia, jatkuvaa oppimista, itsensä kehittämistä ja oman työn arvioimista hyvin itsekriittisesti ja pyrkimys koko ajan parempaan. Sivutuotteena tulevat stressi, turhautuminen, tiukat dedikset ja pelko epäonnistumisesta. Toteutan tällä hetkellä unelmaani monellakin osa-alueella liittyen henkilökohtaisiin tavoitteisiini. Ehdottomasti aion jatkaa opintojani ensi syksynä työn ohella ja suunnitelmat niiden suhteen ovatkin jo pitkälle tehtynä.

Omaan urakuplaansa on helppo sukeltaa ja olla näkemättä mitään muuta kuin itsensä, oma työnsä ja omat tavoitteensa. Ja totta kai tämä pätee mihin tahansa "kuplaan". Olen kuullut myös hyvin pinnalla olevasta fitnesskuplasta. Minun elämäni on jatkuvaa tasapainon etsimistä perhe-elämän ja uran välillä. Siihen kun lyödään lisäksi aktiiviset harrastukset ja "oma aika", paketti on aikamoinen pyöritettäväksi ja organisointitaidot ovat välttämättömät. Koko homma vaatii välillä luovuuden lisäksi vähän hulluutta. Mieheni on mainosalalla, joten teemme aika paljon töitä myös yhdessä. Esikoinen täyttää syksyllä 6 vuotta ja odotamme tällä hetkellä toista lastamme. Ennen vauvan tuloa onkin tarkoitus vähän rauhoittaa tätä rumbaa, tyttären vauva-aika ja ensimmäiset vuodet menivät liian nopeasti, joten tällä kertaa haluan nauttia myös niistä eri tavalla. En kuitenkaan ole jäämässä varsinaiselle äitiyslomalle, vaan teen töitä kotoa myös vauvavuotena. Hieman jostavimmilla (ja lyhyemmillä) työajoilla toki.

Terhin kanssa olemme ystäviä vuosien takaa ja kirjoitimme aiemmin Emmin ja Terhin treeniblogia. Muutama vuosi sitten päätimme, että tuo blogi oli tullut tiensä päähän ja hyppäsimme molemmat yrittäjiksi. Liikuntataustastani vähän, eli alunperin erikoistuin lasten- ja nuorten valmentamiseen kymmenen vuotta sitten ja toimin lajivalmentajana telinevoimistelussa ja ratsastuksessa ja olen itse aloittanut harrastamisen kolmen vuoden iässä. Lisäkouluttauduin siihen aikaan, kun kirjoitimme blogia ja hankin hyvinvointiohjaajan, kuntosalivalmentajan ja PT:n paperit, minkä ohella ja jälkeen on tullut käytyä niin seminaareja, luentoja, erillisiä kursseja, jne. Saliharjoittelu tuli minulla mukaan kuvioon 18-vuotiaana, mikä oli säännöllisen epäsäännöllistä usean vuoden ajan, kunnes sitten siirryin tavoitteelliseen treenaamiseen.

Nyt en voi sanoa, että pääfokus olisi enää ollut ulkonäöllisissä tavoitteissa ainakaan reiluun vuoteen, vaan kuvioon ovat hiipineet urheilulliset tavoitteet, jotka olivat minulle se juttu alunperin, esimerkiksi 15 vuotta sitten muiden lajien parissa. Urheilullisiin tavoitteisiin aion satsata taas tämän raskauden jälkeen, mutta kuntosalilla. Katsotaan nyt sitten uudelleen, kun päästään ensin sinne asti. Kun päivä on pitkä ja töitä on paljon, omat treenit ovat kuitenkin minulla se, mistä päästä karsin. Treenaan totta kai edelleen aktiivisesti aikataulujeni puitteissa ja kiinnostus on enemmän siellä korkean suoritustason treenaamisessa. Nyt odotusaikana treenaaminen on pitkälti mielihyvätreenaamista ja sitä, että saan pidettyä itseni kunnossa.

Mietin, mitä annettavaa minulla olisi lukijalle tämän blogin kautta. Saatan väläytellä treenijuttuja siellä täällä, mutta aion pääasiassa kirjoittaa hektisestä arjesta, yrittäjyydestä ja sen tuomista haasteista, jatko-opinnoista, uran ja perheen yhteensovittamisesta, jatkuvasta kasvusta yrittäjästä yritysjohtajaksi ja yritykseni kehitysvaiheista. Haluan jakaa edes palan sitä matkaa, mitä teen päivästä toiseen askel kerrallaan kohti tavoitteitani ja antaa ehkä ripauksen motivaatiota ja inspistä sinne ruudun toiselle puolelle. Tulen kuitenkin kirjoittamaan blogia hyvin päiväkirjanomaisesti lähinnä itseni takia, sillä olen huomannut tämän parin vuoden tauon aikana, että tarvitsen sitä aika ajoin, jotta saan ajatukseni kasattua ja asioita jäsenneltyä. Monesti suunnittelin perustavani uuden blogin yksin, mutta kipinä ja motivaatio puuttuivat. Idea Terhin kanssa comebackin tekemisestä syntyi ihan yhtäkkiä, eikä tarvinnut kahta kertaa miettiä, olisiko tässä nyt sitä jotain!

Aion jakaa myös asioita odotusajastani ja myöhemmin vilauksia arjestamme pienen vauvan kanssa.

Tervetuloa lukemaan ja seuraamaan!

♥ Emmi


1 kommenttia

  1. Hei,

    hienoa että päätitte taas aloittaa bloggaamisen yhdessä. Teidän edellinen blogi (jonka löysin vasta vuosi sitten), motivoi mua ihan älyttömästi muuttamaan elämäntapoja. Innolla jään odottamaan mitä tänne postailette! Tsemppiä! T. Heidi

    VastaaPoista

Saatat pitää myös näistä

TILAA UUTISKIRJE

Ja saat sähköpostitse tiedon jokaisesta uudesta postauksesta.

Suosituimmat tekstit