, , , ,

Kuka on Terhi?

keskiviikko 24. helmikuuta 2016


Olen Terhi Immonen. Yrittäjä, äiti, vaimo ja "ikuinen teini". Olen tosiaan syntynyt vuonna 1988 tuolla länsirannikolla Vaasassa, josta muutin vuonna 2009 tänne Tampereelle, missä edelleen asustelen perheeni kanssa.

Tämän lisäksi "harrastelen" kaikkea muutakin eli järjestän vuosittain tuolla Mikkelissä Nina Väisäsen kanssa Mikkelin Neito -kisat, toimin Suomen nuorten yrittäjien (Pirkanmaa) varapuheejohtajana, teen harrastuksena edelleen personal training -valmennuksia, toimin Fitnesstukun Ambassadorina ja olen mukana muutenkin kaiken näköisessä hommassa missä milloinkin.

Tämä johtuu yksinkertaisesti luonteestani. Olen äärimmäisen määrätietoinen ja kunnianhimoinen, mutta toisaalta kaipaan myös hyvin paljon vaihtelua. Toisaalta vahvimmaksi piirteekseni kyllä uskallan väittää "toisin ajattelun" tai "luovuuden", miten nyt kukakin sen haluaa esittää. Tykkään ajatella "out of the box" ja suunnitella sellaisia juttuja, jotka kuulostaa mahdottomilta. Mitä mahdottomampi, sitä kiinnostavampi.

Olin hyvin energinen ja tekevä jo pikkutyttönä, voimakkaine tunteineen ja mielipiteineen. Tosin lapsena en oikein sopeutunut vielä mihinkään. Jäin usein ulkopuolelle, koulussa en jaksanut keskittyä ja muutenkin häsäsin vähän liikaa kaikkea. Olin myös aika pomottava kaveri siinä määrin, että halusin aina päättää mitä tehdään ja keksin mitä älyttömämpiä leikkejä. Onneksi vuosien varrella olen kasvanut, tosin jotkut asiat ei koskaan muutu, niissä koitetaan vain kehittyä, mutta kyllähän se perusluonne siellä kuitenkin vallitsee. 

Työelämässä mä oon koittanut kieltämättä vaikka mitä ja ennen yrittäjyyttä pisin työsuhteeni taisi olla 2,5 vuotta. Mulla on äärimmäisen kova tarve toteuttaa itseäni ja mulla kieltämättä meni myös hetki löytää se juttu, josta myös nautin täysin rinnoin! Olen äärimmäisen onnellinen, että olen nyt sen löytänyt ja loistan jossain mistä oikeasti tykkään ja missä mun parhaat ominaisuudet pääsee valloilleen! 

Täytyy kyllä myöntää että tässä on mukana myös vahvasti mun intohimo tehdä tätä eli suurimmaksi osin oon päässyt tähän pisteeseen intohimon ja sitoutumisen voimalla! Sitkeyttä tämä on kyllä vaatinut.

Mä voin rehellisesti myös myöntää, että välillä ihmiset luulee, että meidän perhe on jotenkin tosi rikas ja kaikki on niin kivaa ja ihanaa. On totta, että ulospäin se tältä usein näyttääkin. Se kuitenkin johtuu vain siitä, että se on meidän tyyli. Kyse ei ole kulissista vaan positiivisten asioiden hypetyksestä, joista ammentaa voimaa aina huomiseen. Ei ne asiat aina niin hyvin ole kuin vaikuttaa, mutta pyritään silti välttämään sitä negatiivisuuteen painumista ja haetaan vaikka väkisillä positiivista fiilistä arkeen. Välillä siinä onnistuen.

Todellisuudessahan meilläkin on haasteita ja niitä on ollut paljon! Mun mies (Tuomas Immonen) on siis myös yrittäjä ja aloitti jo vuonna 2009 yrittäjyyden (samana vuonna kun aloimme seurustella). Ei ne ekat vuodet olleet helppoja. Mä jouduin myymään mun auton, mies asuntonsa, jne. Mä olin meistä ainut joka tienasi palkkaa pitkän aikaa. Tuomas oli kuitenkin sitkeä ja puski menemään, kunnes lopulta 2012 oli saanut homman siihen pisteeseen, että oli mahdollisuus tehdä toisinpäin. Siitä siis vuosi myöhemmin minä aloitin yrittäjyyteni ja olin vaihteeksi se, joka ei tienannut mitään. Olen itseasiassa sijoitttanut kaksi ensimmäistä yrittäjävuottani kaikki tulot yritykseen, enkä ole nostanut palkkaa. Mun mielestä on kuitenkin ihanaa, että meillä on tämä tilanne. Tämä, että ymmärrämme toisiamme ja teemme saman asian vuoron perään. Se on ollut vain vahvuus.Mulla on tulevaisuuden saralle hyvin suuret suunnitelmat ja odotukset. Täällä blogissa on niitä myös tarkoitus jakaa ja kertoa miten niissä etenen. :)

Mä en ihan hirveästi myöskään jaksa välittää esim. fanaattisesta kodin siisteydestä (tosin sitäkin on tullut harrastettua ennen). En kuole jos tiskit on pöydällä päivän tai parikin. Pyrin oikeasti olemaan vaan iisisti ja rennosti kun olen vapaalla.

Tykkään myös käydä ulkona satunnaisesti. Mä nimittäin rakastan tanssimista ja hauskanpitoa yli kaiken! Harrastaisin sitä enemmänkin jos tuo viina ei olisi niin epäterveellistä ja jos siitä ei tulisi krapulaa. En myöskään siedä sitä, että menee monta päivää olla taas oma energinen itsensä, jos on käynyt ulkona :D Olen silti sitä mieltä, että ihmiset on rennompia muutaman oluen, viinilasin tai drinkin jälkeen. Itsekin osaan relata pienessä hiprakassa paremmin. Korostan nyt kuitenkin sitä kohtuutta. Liian monasti olen itsekin ollut räkä poskella ja nykyään pyrin kontrolloimaan, että humala ei koskaan karkaa käsistä. 

Äitinä olen ehdottomasti liian kiltti ja suvaitseva. En myöskään osaa vaatia välillä tarpeeksi, vaan pidän poikaa liian kukkaa kämmenellä. Teen siis hänen puolesta liiankin helposti asioita (esim. pakkaan repun, laitan välipalat, jne.). Pyrin antamaan rakkautta ja tsemppaamaan niin paljon kuin voin! Välillä myös mulla palaa käämi ja sen mun tempperamentti nousee esille, jolloin saatan myös huutaa. Siitä tosin tulee aina kamala olo ja pyrin kyllä ain pyytämään pojalta anteeksi, jos äitillä palaa hermot. Väitän että kaikilla äiteillä palaa joskus käpy.


Meillä on myös sellaisia haasteita, että Lucaksella on todettu ADHD. Elämä ADHD-lapsen kanssa ei ole aina helppoa, mutta toisaalta se myös antaa. Sanotaanko näin, että mun poika on aika persoonallisuus <3 En usko, että hän olisi yhtä valloittava ja persoonallinen ilman tuota ADHD-diagnoosia. Mun ykköstavoite äitinä on vahvistaa Lucaksen itseluottamusta ja opettaa häntä käyttämään vahvuuksiaan ja vahvistamaan niitä, sekä tietty opettaa elämään haasteiden kanssa ja hallitsemaan niitä.
Tässä nyt lyhyesti kuka mä oon, mistä mä tuun, mitä mä teen ja mihin mä tähtään! :) 


Seuraamalla blogia aukeaa kuitenkin paras kokonaiskuva musta ihmisenä. :)
Mä haluan ennenkaikkea jakaa täällä inspiraatiota siitä, miten löytää oma juttu ja menestyä siinä.

Samoin haluan jakaa mun elämää jos joku voi siihen samaistua ja sitä kautta löytää oivalluksia, aivan kuten mäkin teen lukemalla muiden blogeja ja tarinoita.  Haluan myös jakaa niin paljon vinkkejä ja neuvoja kuin vain osaan ja voin (erityisesti yrittäjyydestä), jotta voin jakaa omaa osaamistani muille hyödynnettäväksi :)Terhi

2 kommenttia

  1. Moi Terhi! Aivan paras tuo uusin jalkatreeni video instagramissa <3 Oikea sunnuntai päivän piristys ;)

    VastaaPoista

Saatat pitää myös näistä

TILAA UUTISKIRJE

Ja saat sähköpostitse tiedon jokaisesta uudesta postauksesta.

Suosituimmat tekstit